A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

torstai 20. huhtikuuta 2017

Aamupalan ja syömisen tärkeydestä!

Moi!

Olin eilen kuuntelemassa Patrik Borgin ravitsemusluentoa Fellmannissa. Luennon pääpointtina oli, että syömisestä pitää nauttia, sen ei pidä olla ahdistavaa eikä jatkuvaa kieltämistä. 
 Aamupalan pitää olla runsas, jotta illalla ei nälkä hiivi puseroon. :)
 Ja ihan totta kyllä! 

Mun kehoni on tähän asti myös toiminut ilman ohjeitakin, niin, että aamulla tykkään syödä kunnon aamupalan (etenkin viinkonloppuisin) ja lounaankin pitää olla vielä tukeva. Illalla ei enään niin hirveesti nälätä ja ruokailut on keveämpiä. Toki jos käy treeneissä, niin sen jälkeen pitää kyllä huolehtia, että proteiinia tulee syötyä, jottei aamulla ole migreenin alkua. 

Makeanhimo vaihtelee kuukausittain ja viikoittain. Joskus tekee mieli syödä enemmän herkkuja, toisinaan taas suurempaa himoa ei ole. Ja olen tähän asti toteuttanut omia halujani. Karkkia ei tule syötyä, se ei ole mun juttu. Mutta, koska leipominen on kivaa, niin toki syön mieluummin leivoksia, jos jotain hyvää haluaa.  

Olen viime aikoina huomannut tekeväni usemammin smoothieita ja niiden rakentaminen kuitu- sekä proteiinipohjaisiksi on ihan hauskaa puuhaa.

Tässä pari kivaa gluteenitonta ja maidotonta vinkkiä sullekin!:)

 Smoothiet teen sopivassa mittasuhteessa ja lisään tarvittaessa nestettä tai jos haluan siitä paksumpaa, laitan lisää leseitä tms.
 

Puolukkasmoothie:
puolukoita
banaani
kauramaitoa
chiansiemeniä
hunajaa
kardemummaa ripaus 
(halutessa macajauhetta tai glut.kauraleseitä)


 Suklaa-banaani smoothie:
banaani
raakakaakojauhetta
macajauhetta
hunajaa
chiansiemeniä
noin lusikallinen maapähkinävoita
kauramaitoa


Herkkugranola:
itsetehtyä pähkinägranolaa kanelilla maustettuna
soijajogurttia
pakastevadelmia


Näiden ihanien vinkkien lisäksi, syön yleensä aamulla myös gluteenitonta leipää ja tietenkin kahvia! :)

Pääsiäisenä yhden päivän jälkkärinä oli tämä persikkainen rahkajuttu, jossa kääretorttupohjan paloja.


 Herrkkuullisen ihanaa kevätpäivää sinulle!
Ei kannata kauheesti stressata syömisestä, vaan muistetaan, että ruoka on ihanaa ja siitä pitää nauttia ja sen pitää myös maistua hyvältä!
Kohtuu kaikessa ja sopivin väliajoin syötynä se pitää myös kehon ja mielen tasapainossa!

Love u!

t.Tiko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti