A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluviikko ja sairaslomalla..

Heipsan!

Luin hiljakkoin instagramista @muitaihania Tiinan kirjoittamia ajatukisia häpeästä. Se oli kyllä hyvä kirjoitus, koska itsekin tajusin, miten paljon häpeän asioita itsessäni ja kuinka me suomalaiset oikeastaan olemmekin tässä ihan maailmanmestareita?!... Miksi ei voisi vaan nostaa nokkaa ylöspäin ja olla aidosti sitä mitä on, eikä ajatella mitä nuo muut minusta kelaavat. Se on ihan turhaa! Häpeä on kyllä sellainen asia, josta pitäisi päästä eroon. 

Olin juuri yhdessä akuiselämäni jännittävimmässä hetkessä, kun jouduin yhteen nukutuksessa tehtävään leikkaukseen. Iiik.. Alan ammattilaisena se oli hyvä kokemus joutua näin lasikuvun toiselle puolelle ja kokea se kaikki omin aistein. Ymmärrykseni kasvoi roimasti potilaan näkökulman katsomiseen. Oli aikamoinen seikkailu, jos näin voisi sanoa. :)  Ainakin niistä nukutus-ja kipulääkkeistä sai niin hurjat pöllyt, että  tottumattomana lääkkeiden käyttäjänä olin ihan muissa maailmoissa. Itketti ja nauratti, eikä pystyssä pysyminen ollut helppoa...:)  

Nyt on jo kotiuduttu ja pidellään sairaslomaa kotosalla. Vuoden vaihteen jälkeen saa toivon mukaan  taas jatkaa crosfitin parissa . Odotan että pääsen kunnolla hikoilemaan. Hiihtäminenkin jäi kahden kerran kokeiluun ennen tuota toimenpidettä, jotta toivotaan, että ladut on tammikuussa kunnossa!:)

Sairaslomalainen ei oikein voi muuta puuhailla kun käydä kävelyllä, leipoa ja neuloa. Joten kyllä on joululeivonnaisia paisteltu, viimeksi näitä herkullisia suklaamarenkeja! 



Ohje oli tällainen:

4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
n.100g sulatettua tummaa suklaata 

Vatkasin ensin valkuaiset vaahdoksi ja lisäsin sokerin. Vatkasin vaahtoa, kunnes se oli kiiltävää ja kovaa. Lisäsin maissitärkkelyksen lopuksi. 

Sulatin suklaan mikrossa ja valutin sen marenkitaikinan päälle nauhana. Älä sekoita, vaan nostele lusikalla nokareita pellille, niin, että joukossa on sekä marenkia että suklaata. Näin syntyy marmorimainen kuvio. :)

Paistoin 125 asteessa uunin keskitasolla n.1,5 tuntia ja annoin kuivua huoneenlämmössä vielä seuraavan päivään. 
Nam!

xxx xxx xxx

Vielä haluan antaa ihanan aamupalavinkin.
Kaurapuuroa kanelilla ja marjarahkalla. On muuten tosi hyvä yhdistelmä ja terveellistäkin. Mulla on sairasloman ajan täysin sosemainen ruokavalio, joten näillä mennään uuteen vuoteen!:):)

  ( tähän kohtaan pitäisi laittaa se hauis-emoji eli POWER!! )
Tyttöenergialla eteenpäin! <3

Rauhaisaa jouluviikkoa!





t. Tiko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti